Het ontstaan van Mod’ani
In april 2007 is Mod’ani als borduur- en textielatelier opgericht door Anita van der Vlist.

Het werken met stoffen, garens en andere materialen is mijn grootste passie. Toch belandde ik als secretaresse in de administratieve sector. Het bleef kriebelen en de opleiding tot coupeuse volgde. Het om kunnen zetten van een idee naar een patroon is fantastisch om te doen. Het creëren van iets nieuws, van 2D naar 3D.

De wens om een atelier te starten is er altijd geweest. De naam Mod’ani heb ik jaren geleden al bedacht. Een speelse samenvoeging van “mode van Anita”, met een knipoog naar de Franse taal. Op de zolder begon ik met naailessen voor de jeugd en maakte ik kleding op maat voor een handjevol klanten.

De interesse voor het machinaal borduren is daarna gekomen en werd mijn tweede passie. Een hele andere manier dan het handborduren, met niet alleen de machine om te bedienen, ook nieuwe software voor het omzetten van een ontwerp naar een (borduur)patroon! Veel leren en oefenen! Met de borduurmachine erbij, was er op de zolder geen plaats voor de lessen, dus huurde ik hiervoor ruimte. 

Anita van der Vlist

Naarmate beide ateliers beter gingen lopen, bleef er de wens alles samen te voegen tot één groot creatief atelier! Mijn volgende passie! Mensen ontmoeten, inspireren en verbinden. Ik noem het maar mijn sociale passie.

In 2015 is die wens in vervulling gegaan op de Olmenlaan, een eigen locatie in Leusden! In de ateliers en projecten van Mod'ani is het me gelukt al mijn vaardigheden en passies samen te brengen. Van administratief tot creatief en maatschappelijk betrokken.

Mod’ani is voor mij heel speciaal en persoonlijk. Ik hoop van harte dat jij dat ook zo zal ervaren en geïnspireerd raakt om een stukje van mijn passies met je mee te nemen.

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom, ik ontmoet je graag in een van mijn ateliers!

Anita

 

Delicious Dishes 2016 - Sokpoppen maken/Poppenkastvoorstelling "De Opschepperij"

 

AGENDA

© 2009 - 2023 Mod’ani | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel