Het ontstaan van Mod’ani
In april 2007 is Mod’ani als borduur- en textielatelier opgericht door Anita van der Vlist.

Het werken met stoffen, garens en andere materialen is mijn grootste passie. Toch belandde ik als secretaresse in de administratieve sector. Het bleef kriebelen en de opleiding tot coupeuse volgde. Het om kunnen zetten van een idee naar een patroon is fantastisch om te doen. Het creëren van iets nieuws, van 2D naar 3D.

De wens om een atelier te starten is er altijd geweest. De naam Mod’ani heb ik jaren geleden al bedacht. Een speelse samenvoeging van “mode van Anita”, met een knipoog naar de Franse taal. Op de zolder begon ik met naailessen voor de jeugd en maakte ik kleding op maat voor een handjevol klanten.

De interesse voor het machinaal borduren is daarna gekomen en werd mijn tweede passie. Een hele andere manier dan het handborduren, met niet alleen de machine om te bedienen, ook nieuwe software voor het omzetten van een ontwerp naar een (borduur)patroon! Veel leren en oefenen! Met de borduurmachine erbij, was er op de zolder geen plaats voor de lessen, dus huurde ik hiervoor ruimte. 

Anita van der Vlist

Naarmate beide ateliers beter gingen lopen, bleef er de wens alles samen te voegen tot één groot creatief atelier! Mijn volgende passie! Mensen ontmoeten, inspireren en verbinden. Ik noem het maar mijn sociale passie.

In 2015 is die wens in vervulling gegaan op de Olmenlaan in Leusden. Een eigen ruimte in het verzamelgebouw! In de ateliers en projecten van Mod'ani is het me gelukt al mijn vaardigheden en passies samen te brengen. Van administratief tot creatief en maatschappelijk betrokken. Vanwege de sloop van het gebouw zijn we eind 2022 op zoek gegaan naar een andere locatie en sinds mei 2023 hebben we een prachtige nieuwe plek gevonden op De Start, wederom in Leusden.

Mod’ani is voor mij heel speciaal en persoonlijk. Ik hoop van harte dat jij dat ook zo zal ervaren en geïnspireerd raakt om een stukje van mijn passies met je mee te nemen.

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom, ik ontmoet je graag in een van mijn ateliers!

Anita

 

Delicious Dishes 2016 - Sokpoppen maken/Poppenkastvoorstelling "De Opschepperij"

 

AGENDA

SEPTEMBER

Workshop tas van je oude spijkerbroek
Klimaat Doedag Groene Belevenis

vrijdag 15 september

Inloopatelier
dinsdag 19 september

Workshop Lockmachine
​maandag 18 september (deel 1/2)
maandag 25 september (dag)

Basiscursus naaien - volwassenen
vrijdag 22 en 29 september

OKTOBER

Inloopatelier
woensdag 4 oktober
dinsdag 24 oktober

Workshop Lockmachine
maandag 2 oktober (2/2)

Workshop Hooimadam maken
vrijdag 6 en 13 oktober (2 delen)

Basiscursus naaien - volwassenen
vrijdag 27 oktober (1/2)

NOVEMBER

Inloopatelier
woensdag 15 november
dinsdag 28 november

Basiscursus naaien - volwassenen
vrijdag 3 november (2/2)

Workshop Lockmachine
maandag 6 en 20 november (2 delen)
maandag 13 november (dag)

Workshop Hooimadam maken
vrijdag 10 en 17 november (2 delen)

© 2009 - 2023 Mod’ani | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel