Modeweek – zomer 2024

16 t/m 19 juli is het weer zover... DOE JIJ AL MEE?? 

4 dagen lekker creatief bezig zijn met mode bedenken én maken.

  • Naaien
  • Modetekenen
  • Modeontwerpen

​Zo ontwerp en maak je  je werkstukken zoals kleding, accessoires en interieurartikelen.

modetekenenmodeontwerpen paspopjenaaien - modeweek

 

 

 

 

 

 


Je maakt kennis met verschillende technieken om stoffen te maken of te bewerken zoals: Tie Dye en ecoprinten, vilten en weven, maar we leren je ook graag borduren, haken, breien en punniken.

In het atelier ontdek je materialen (nieuw én oud) en leer je verschillende machines en gereedschappen te gebruiken. Alle workshops zijn geschikt voor jongens en meisjes. Er is volop ruimte om de eigen creativiteit te ontwikkelen en plezier te hebben met elkaar.

Elke dag is er een programma van 8.30 uur tot 16.00 uur. De laatste dag blijf je avondeten en sluiten we af met een flitsende presentatie voor familie, vrienden en kennissen.

Data: dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli
Leeftijd: 8 t/m 13 jaar
Tijd: 8.30 uur - 16.00 uur (de laatste dag rond 20.00/20.30 uur)
Kosten: € 225,- (inclusief alle workshops en materialen, tussendoortjes en 1x avondeten op de laatste avond).
Locatie: De Start 14, Leusden

Krijg je ook al de creatieve kriebels en ben je tussen de 8 en 13 jaar?
Samen maken we er een waanzinnige week van!


 Schrijf je snel in!
 


Leusden, 14 juli 2023,

Verslag van vorig jaar wordt aan gewerkt. ;-)


Leusden, 15 augustus 2022,

Geslaagde derde editie Zomer Textiel Festival!

Wat was het weer een geweldige week! 23 gezellige, creatieve meiden, een top team van vrijwilligers en prachtig weer. Kortom, een super gaaf creatief kamp.

Na het eerste ontvangst was het ijs bijzonder snel gebroken en was het 4 dagen lang een groot feest van creativiteit en hard werken. Want ook dit keer stonden er veel workshop op het programma. Shirts, leggings, hemdjes en sokken werden getie-dyed tot de mooiste exemplaren en bij het vilten ontstonden prachtige kleurencombinaties. BIj de workshop weven gingen ze aan de slag met oude spijkerbroeken. Repen scheuren en weven maar. In de speciale chillkamer (vol met kussens) werd niet alleen gechilld, maar ook fanatiek gehaakt en gepunnikt, terwijl iedereen genoot van de verhalen van Citty in het bijzondere stoeltje!

Zomer Textiel Festival - Tie DyeZomer Textiel Festival - naaienZomer Textiel Festival - pauze

Het was elke dag weer een feestje om de meiden te mogen ontvangen én met goody bag weer uit te zwaaien. Amper tijd voor pauzes wilden ze al weer snel verder aan hun herinneringskussen. Wat een kunstwerkjes waren dat. Met de hand naaien, met de naaimachine naaien, nog een workshop Macramé, modetekenen en ontwerpen op een klein paspopje. 

De laatste dag stond in het teken van de Paper Weddingdress Challenge. De hele groep werd verdeeld in 5 groepen met ieder een teamleider, een paspop en een pak wc-papier, spelden en tape. Opdracht: maak van het wc-papier, spelden en tape een trouwjurk op de paspop. In 4 uur tijd werden de mooiste kunstwerken gemaakt en wat een samenwerking!

Zomer Textiel Festival - herinneringskussenZomer Textiel Festival - challengeZomer Textiel Festival - challenge

De week werd feestelijk afgesloten met lekkere frietjes, de presentatie voor alle ouders, familie en vrienden en natuurlijk de prijsuitreiking van de Challenge.

Wij hebben weer genoten van alle meiden, hun creativiteit en vooral ook hun gezelligheid.

De paspoppen met de papieren trouwjurken zijn nog te bewonderen in de hal van de locatie (Olmenlaan 8, Leusden).
Echt de moeite waard!

Het Zomer Textiel Festival is een samenwerking van Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani, met geweldige begeleiding van Frederiek, Myrthe, Lisa, Chris, Emma en Lois.


Leusden, 25 juli 2021

Geweldige tweede editie Zomer Textiel Festival!

De eerste week van de zomervakantie zit er alweer op. Voor de 24 kinderen (8 t/m 12 jr) die meededen aan het creatieve zomerkamp zeker geen saaie week!

Elke dag kwamen ze met een brede lach binnen op de Olmenlaan 8, waar ze werden ontvangen door Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani. Van 8.30 tot 16.00 stonden er 4 dagen lang verschillende workshops op het programma, zoals weven, vilten, naaien, tie dye. De kinderen leerden niet alleen de technieken, maar ook het toepassen ervan. Het weefsel werd een fleurig wandkleedje, van een tie dye lapje stof naaiden ze een uniek shirt, het gevilte lapje werd een prachtig tasje. Ook modetekenen en modeontwerpen ontbrak niet. Zo konden de kinderen hun favoriete modeschets uitwerken op een klein paspopje.

Elke dag konden de kinderen terecht in de speciaal ingerichte “chill kamer” vol zitkussens, waar Citty van de Leusdense Breiclub Steek voor Steek en Fetske hen hielp bij het haken en punniken en ze inspireerden met leuke ideeën.

Het hoogtepunt van de week was toch wel de laatste dag met De Paper Weddingdress Challenge. In groepjes van 4 kregen de kinderen een grote paspop, wc-papier, afplaktape en spelden met de opdracht, onder begeleiding van een teamleider, een trouwjurk te maken op de paspop. Bij de beoordeling was creativiteit, originaliteit, samenwerking en presentatie belangrijk. Op de gang was het muisstil, maar in de kamers waren de teams heel hard aan het werk en aan het einde van de ochtend waren er 6 prachtige trouwjurken die bijna niet van echt waren te onderscheiden. Prachtige lijfjes en rokken, met sleep, gevlochten ceinturen en mooi afgewerkte randjes, zelfs aan bijpassende kettingen of een bloemstuk was gedacht. Zoveel creativiteit en samenwerking!

De week werd ‘s avonds afgesloten met het bekendmaken van het winnende team van de Challenge en de presentatie, waarbij de kinderen al hun werk en het geleerde konden laten zien aan ouders, familie en vrienden.

Het Zomer Textiel Festival wordt elk jaar georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie en is een samenwerking van Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani, met geweldige begeleiding van Frederiek, Myrthe, Lisa, Chris, Femke, Jarno, Emma en Lois.

De winnende trouwjurk van de challenge is nog te bezichtigen in de hal van Olmenlaan 8. 


Leusden, 25 juli 2020

Groot succes bij het eerste Zomer Textiel Festival voor de jeugd!

Donderdag 23 juli presenteerden 22 kinderen in een tentoonstelling al hun werkstukken aan familie en vrienden en vertelden ze trots wat ze de afgelopen week hadden geleerd en gemaakt. 

mode ontwerpenWevenVilten - Zomer Textiel Festival 2020

Het creatieve zomerkamp, georganiseerd door Rabouw Art en Mod’ani, aan de Olmenlaan 8 in Leusden, stond bol van workshops, het leren van verschillende technieken en een heuse challenge. Zo konden de kinderen een shirt ontwerpen en naaien, aan de slag met tie dye, modetekenen en ontwerpen op een klein paspopje. Een van de technieken was vilten. Met verschillende kleuren viltwol, water en zeep toverden ze een prachtig lapje of bekleedden ze een steen. Een andere techniek was het weven op een klein weefraam van pvc-buis.

Elke dag konden de kinderen terecht in de speciaal ingerichte brei- & haakkamer vol zitkussens, waar Citty van de Leusdense Breiclub Steek voor Steek en Marijke hen leerden haken en breien en ondertussen de mooiste verhalen vertelden. 

Paper Weddingdress Challenge

Woensdagochtend stond de Paper Weddingdress Challenge op het programma, waarbij de kinderen in 5 teams werden verdeeld. Ieder team kreeg een grote paspop, een pak wc-papier, spelden, naald en draad en plakband met de opdracht een trouwjurk te maken op de paspop. Hoe maakte niet uit, wel moest er samengewerkt worden. 

Doodstil was het op de gang, maar in de verschillende kamers werd keihard gewerkt en aan het einde van de ochtend waren er 5 prachtige, originele trouwjurken van wc-papier gecreëerd, compleet met sleep en sluier, versierd met papieren roosjes; er waren zelfs gevlochten en gehaakte randjes bedacht. Er werd ongelooflijk veel creativiteit getoond en overal was super samengewerkt. 

Het Zomer Textiel Festival is een idee en samenwerking van Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani, met super begeleiding van Frederiek, Myrthe, Lisa en Chris. De eerste editie zit erop en het smaakt zeker naar meer!

ZigZagZoom Magazine
Hét naaimagazine voor kinderen!
Lees meer..

AGENDA

APRIL
Workshop Lockmachine

maandag 8 april

Basiscursus naaien - volwassenen
maandag 11 en 18 april (2 delen)

MEI
Workshop Lockmachine
maandag 6 mei

JUNI
Open Atelierroute 2024
zaterdag 8 juni
zondag 9 juni
AtelierRoute

JULI
Modeweek 2024

di 16 t/m vrij 19 juli

© 2009 - 2024 Mod’ani | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel