ZOMER TEXTIEL FESTIVAL - 11 t/m 14 juli 2022

Zomer Textiel Festival 2022 - posterHet Zomer Textiel Festival wordt gehouden in de eerste week van de zomervakantie (regio midden) en is een samenwerking met Rabouw Art.

4 dagen vol workshops waarin je verschillende technieken zoals naaien, vilten, mode tekenen, Tie Dye, weven, haken, punniken en macramé leert.

Je maakt kennis met verschillende materialen, machines en gereedschappen, je leert zelf een stof maken, ontwerpen op papier en op de paspop. Zo ontwerp en maak je werkstukken zoals kleding, accessoires en interieurartikelen. Alle workshops en opdrachten zijn geschikt voor jongens en meisjes. Er is volop ruimte om de eigen creativiteit te ontwikkelen en plezier te hebben met elkaar.

Elke dag is er een programma van 8.30 uur tot 16.00 uur. De laatste dag is inclusief avondeten en wordt afgesloten met een presentatie voor familie, vrienden en kennissen.

Kosten: € 210,- (inclusief alle workshops en materialen, tussendoortjes en 1x avondeten op de laatste avond).

 

Zie jij dat wel zitten en ben je tussen de 8 en 17 jaar?

Samen maken we een waanzinnige start van de zomervakantie!

 

Schrijf je nu in!

Inschrijfformulier


Leusden, 25 juli 2021

Geweldige tweede editie Zomer Textiel Festival!

De eerste week van de zomervakantie zit er alweer op. Voor de 24 kinderen (8 t/m 12 jr) die meededen aan het creatieve zomerkamp zeker geen saaie week!

Elke dag kwamen ze met een brede lach binnen op de Olmenlaan 8, waar ze werden ontvangen door Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani. Van 8.30 tot 16.00 stonden er 4 dagen lang verschillende workshops op het programma, zoals weven, vilten, naaien, tie dye. De kinderen leerden niet alleen de technieken, maar ook het toepassen ervan. Het weefsel werd een fleurig wandkleedje, van een tie dye lapje stof naaiden ze een uniek shirt, het gevilte lapje werd een prachtig tasje. Ook modetekenen en modeontwerpen ontbrak niet. Zo konden de kinderen hun favoriete modeschets uitwerken op een klein paspopje.

Elke dag konden de kinderen terecht in de speciaal ingerichte “chill kamer” vol zitkussens, waar Citty van de Leusdense Breiclub Steek voor Steek en Fetske hen hielp bij het haken en punniken en ze inspireerden met leuke ideeën.

Het hoogtepunt van de week was toch wel de laatste dag met De Paper Weddingdress Challenge. In groepjes van 4 kregen de kinderen een grote paspop, wc-papier, afplaktape en spelden met de opdracht, onder begeleiding van een teamleider, een trouwjurk te maken op de paspop. Bij de beoordeling was creativiteit, originaliteit, samenwerking en presentatie belangrijk. Op de gang was het muisstil, maar in de kamers waren de teams heel hard aan het werk en aan het einde van de ochtend waren er 6 prachtige trouwjurken die bijna niet van echt waren te onderscheiden. Prachtige lijfjes en rokken, met sleep, gevlochten ceinturen en mooi afgewerkte randjes, zelfs aan bijpassende kettingen of een bloemstuk was gedacht. Zoveel creativiteit en samenwerking!

De week werd ‘s avonds afgesloten met het bekendmaken van het winnende team van de Challenge en de presentatie, waarbij de kinderen al hun werk en het geleerde konden laten zien aan ouders, familie en vrienden.

Het Zomer Textiel Festival wordt elk jaar georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie en is een samenwerking van Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani, met geweldige begeleiding van Frederiek, Myrthe, Lisa, Chris, Femke, Jarno, Emma en Lois.

De winnende trouwjurk van de challenge is nog te bezichtigen in de hal van Olmenlaan 8. 

 

 


Leusden, 25 juli 2020

Groot succes bij het eerste Zomer Textiel Festival voor de jeugd!

Donderdag 23 juli presenteerden 22 kinderen in een tentoonstelling al hun werkstukken aan familie en vrienden en vertelden ze trots wat ze de afgelopen week hadden geleerd en gemaakt. 

mode ontwerpenWevenHet creatieve zomerkamp, georganiseerd door Rabouw Art en Mod’ani, aan de Olmenlaan 8 in Leusden, stond bol van workshops, het leren van verschillende technieken en een heuse challenge. Zo konden de kinderen een shirt ontwerpen en naaien, aan de slag met tie dye, modetekenen en ontwerpen op een klein paspopje.

 

 

Een van de technieken was vilten. Met verschillende kleuren viltwol, water en zeep toverden ze een prachtig lapje of bekleedden ze een steen. Een andere techniek was het weven op een klein weefraam van pvc-buis.Vilten - Zomer Textiel Festival 2020

 

Elke dag konden de kinderen terecht in de speciaal ingerichte brei- & haakkamer vol zitkussens, waar Citty van de Leusdense Breiclub Steek voor Steek en Marijke hen leerden haken en breien en ondertussen de mooiste verhalen vertelden. 

Paper Weddingdress Challenge

Woensdagochtend stond de Paper Weddingdress Challenge op het programma, waarbij de kinderen in 5 teams werden verdeeld. Ieder team kreeg een grote paspop, een pak wc-papier, spelden, naald en draad en plakband met de opdracht een trouwjurk te maken op de paspop. Hoe maakte niet uit, wel moest er samengewerkt worden. 

Doodstil was het op de gang, maar in de verschillende kamers werd keihard gewerkt en aan het einde van de ochtend waren er 5 prachtige, originele trouwjurken van wc-papier gecreëerd, compleet met sleep en sluier, versierd met papieren roosjes; er waren zelfs gevlochten en gehaakte randjes bedacht. Er werd ongelooflijk veel creativiteit getoond en overal was super samengewerkt. 

Het Zomer Textiel Festival is een idee en samenwerking van Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani, met super begeleiding van Frederiek, Myrthe, Lisa en Chris. De eerste editie zit erop en het smaakt zeker naar meer!

Doe jij al mee?    

© 2009 - 2022 Mod’ani | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel